Mitt liv i ett nötskal

Alla inlägg under mars 2008

Av Pernilla - 31 mars 2008 19:22

Jaa, vilken dag!

Imorse var jag ovanligt pigg för att ha missat en timme.

På jobbet så hade vissa redan koll på att jag fyllde år så då kom fråga: "Ska man gratulera eller beklaga?" HAHAHA!


Gick o hämtade rårtan strax innan 11, men de hade lyckats gömt undan just min tårta så det tog ett tag innan hon kom med ASET till tårta.

En hel låda fylld med en chokladig tårta med röda marsipanrosor i varje hörn och 4 i mitten och guldfärgade kulor runt hela tårtan.

Kan ni se denna bild framför er?: Pernilla is full arbetsmundering, hjälm hela köret med mina manliga kliv och en hel låda med öppet lock och en gigantisk tårta full med choklad.

Jag blev extremt utstirrad kan jag lova. HAHA. Alla försökte få en glimt av lådans innehåll.


Och gubbarnas ögon såg ut som råttpittar. haha. Helst Åkes som blockerade dörren till fikarummet när jag skulle dumpa av tårtan efter att ha burit den hela vägen från centrumet. Åke gick runt o sa till alla andra som kanske inte visste och en del visste redan att jag fyllde år och att jag fyllde 28. Öhh...Inte riktigt Åke.


Viktor Andersén kom äntligen idag och ska ta över Brollans roll som verkare.

Även pappa Andersén va förbi en sväng o kikade läget.


Annars en riktigt härligt solig dag. Riktigt vårväder, helt underbart.

Pelle Nylander va först imorse med Grattiset. 05:58 kom smset när jag parkerade bilen på jobbet. Efter det har Mamma, Elin, Emma, Frida, Syster, Malin Isaksson, Malin Stockman, Susanne med familj, pappa, mormor, moster och Emma Törnqvist hunnit med både samtal och sms grattis!


Vilka fina vänner och familj jag har. Jag är lyckligt lottad!!

Av Pernilla - 30 mars 2008 18:24

Det blev en ganska hektisk dag idag.

Vaknade lite förvirrad, tittade på klockan på telefon sedan klockan på datorn och kliade mig i skallen...Öhh??


Efter många om och men insåg jag att jag förlorat 1 timme. Fan oxå, jag som ska hinna med så mycket idag.


Slängde i första maskinen med tvätt 10:15 efter 45 minuter hamnade tvätten i torktumlaren och jag körde till affären och handlade för hela veckan och fika till mitt lilla kalas. :)


Hann med handlandet, städandet, uppakcande av resväskan sedan Saxnäs/Övik besöket, tvättade, vikte ihop kläderna, bakade en tårta, ladda kaffe, göra saft, duscha, rubbet. Och ända var klockan bara 14 nånting när jag var klar.

Då fanns det en stund över för lite läsning i tidningen och klämma i mig ett äpple.

Conny, Kevin, Lasse och hans grabb Mattis kom och firade mig sedan. Blommor och en vetekudde med döskallar. :)

Lasse skulle fixa stereon min i bilen oxå men stereon va väck.


Igår blev jag bjuden på födelsedagsmiddag av Conny och Kevin på Harry B James. Riktigt mumsig mat som vanligt och det bjöds även på efterätt.

Efter att ha klämt i mig oxfilé, bakpotatis, två Budweiser, lakritsmilkshake och en kaffe så fick jag skjuts hem och kvällen slutade ganska tidigt för jag va trötter.

Av Pernilla - 29 mars 2008 12:39

Idag skulle jag handla en himla massa behövande saker som ex.

-En värmegrej som man har runt midjan på jobbet.

-Ett par vindtäta boxershorts som jag kan ha på jobbet.

-Novaluzid och Zon.


Det enda som jag hittade var det jag skulle ha på apoteket. Såå typiskt.


Alla på jobbet längtar till helgerna men inte jag. Förrut gjorde jag det, när man hade en familj så att säga, något att komma hem till.

De här två månaderna är inte roliga alls. Allt är ett enda stort kaos som bidrog till enorm magsmärta igår kväll när jag skulle gå och lägga mig. Så jag va uppe halva natten och hoppade, promenerade både inne och tillslut ute när klockan var 23:00-23:30 ungefär. Magen stannade pga stress, orolighet och äcklig mat till lunch igår.


Ikväll skulle jag bli bjuden på födelsedagsmiddag av Conny iaf. Så det blir nog skoj.

Imorgon är det tårta här och de jag vet ska komma är iaf Conny, Kevin och Lasse.

Och NEEJ alla fd grannar och bekanta i Norsborg: Conny och jag är INTE på G igen, kommer aldrig mer att bli heller. Vi är bara riktigt bra kompisar och det kommer vi nog alltid att vara. Ex kan vara kompisar.


Jag vill flytta nån jävla gång så jag kan börja få ordning på livet. Så jag vet vars jag har alla räkningar och prylar. Så jag kan komma igång och träna och kanske träffa nå folk så jag kan börja längta till helgerna igen.

Just nu känns allt skit och jag sitter här i Vällingby och tycker synd om mig själv för att jag inte har någon att umgås med.


De här prylarna beställde jag i nån katalog:



Av Pernilla - 27 mars 2008 17:48

Jag har planer!


Tänkte för mig själv att jaa, nå fan skulle det vara riktigt skoj med en längre resa efter man är klar med utbildninge..

USA! ÅHH ännu roligare..


Har eventuella funderingar på att åka till USA o köra en liten roadtrip, se massa saker, träffa lite härliga människor  sånt ungefär sensommaren/början på hösten kanske 2010.


Är det någon som är det minsta halvintresserad så hojta för faan till.

Det måste vara nån som är rolig, lättsam o ha lite jävlar anamma annars suger det. Ingen tör bangare som i början säger åhh va roligt men sen när det börjar närma sig.-.nää...jag ha mycket här med ex jobbet nu eller nåt sånt...


Man kan ju spåna lite iaf....


******************************


Idag flummade jag runt i Kista centrum för att köpa tårta tills på måndag till gubbarna. Det måste man om man fyller år så jag kände pressen.

Gick till Konsums bageri o surrade med en utländsk kvinna och oj oj oj vad man kan missförstå varandra. "Kan man beställa en tårta nu och den är klar på måndag?" frågade jag... "nää, vi stänger på söndag"säger hon...

-"jaaaaa, men ni öppnar ju på måndag igen" säger jag.

-"nää, vi stänger på söndag" säger hon

Jaa, ni förstå ju att allt blev knas. Och jag började förlora mitt humör och där kom räddningen, en svensktalande kvinna.

Så det visade sig att de faktiskt skulle stänga på söndag, Konsum skulle flytta. HAHA tänkte jag och frågade efter ett annat konditori och fick vägbeskrivningen.


Till slut hittade jag ett väldigt fint konditori som verkade populärt värre, va en jäkla massa folk där. Och jag fick en hel pärm att kika i oxå...Så det blev en 20 bitars värsting chokladtårta för 500 kr. Jahaa, där rök min budget. haha!


Nu är det fan bäst för gubbarna att de äter upp allting, annars blir jag arg!!


C ya


Av Pernilla - 25 mars 2008 14:06

Jag tycker att resan till Saxnäs var riktigt rolig. Många skratt o mycket sång i bilen dit och hem.

I Saxnäs var det ungefär 180 cm snö. 20 cm mer än förra året. Helt galet, men sen så var det aningen kyligare oxå. Mellan -8 i solen till -17. KALLT!


Man fick ju nästan frostskador när man skulle raca på skotern som jag då tycker är absolut roligast. Helvetet va skoj det är att dörna på både på isen o i skogen. Älskar att köra skoter. Den vackra dagen jag flyttar till Övik ska jag köpa en skoter som kommer att trivas i Saxnäs. :)


Är riktigt sugen på en 4-hjuling oxå men jag är ju inte gjord av pengar heller. Älskar allt som har hjul o speed. Men sen så ha man ju varit med om en hel del på våra svenska vägar oxå. Alldeles för mycket för en tjej som bara fyller 23 år nästa måndag. Men jag lever fortfarande!


Under de här dagarna i Övik fick jag min syster Malin att börja digga Björn Rosenström ännu mer. Han har ju andra skivor än "låtar som är sådär".


Här kommer lite bilder:


Av Pernilla - 24 mars 2008 13:42

I Onsdags efter jobbet bar det av till Arlanda. Hungrig som en gris checkade jag in och letade efter ett ställe att käka. Va bra att Max har öppnat tänkte jag o gick dit till den överbefolkade snabbmatsrestaurangen.

Hade bara käkat en liten sketen sallad på mötet på PEAB kontoret på förmiddagen så ett "minimål" satt väldigt bra.


Flyget var försenat 30 minuter men till slut kom jag iväg. Hamnade mellan två affärsmän på tredje raden.


Myste med mamma o syrran på onsdag kväll. Riktigt mysigt.

Träffade Elin på tordag eftermiddag, vi käkade på La Rochelle och vandrade sedan genom galleriorna och köpte lite grejor.


I fredags åkte mamma, syrran o jag till Saxnäs som ligger ungefär 31 mil härifrån Övik. Moster, morbror och mormor o morfar har stuga där.

När vi kom dit efter en riktigt härlig resa med massor av sång så va Frida, Mormor, Morfar, taxen Amir, Golden Zera o Emma där.

Under helgens gång har vi kört en massa skoter, min favoritsysselsättning. Pimplade gjorde mamma, syrran o morfar. Vi har solat i den underbara fjällssolen. Blivit bruna o ätit god mat. Helt underbart.

Mn går o lägger sig vid 22 tiden sedan klivar man upp vid 7-8. Så mysigt. Älskar Saxnäs.


Igår åkte vi hem till Övik igen. Resan bestod av ännu mer sång och skratt.

Åkte till Frida idag o fixade ögonbrynen. De va de värsta hon sett enligt Frida. hmmm...mobbing. Men nu är de färgade o plockade. :) Ont som faan gjorde det.


Sedan hann mamma o jag med en promenix o handlat ha vi gjort. Ikväll blir det inbakad fläskfilé med vitlök. MUMS!


Imorgon 09:40 bär det av till Stockholm igen...

Bilder kommer från Saxnäs senare!

Av Pernilla - 17 mars 2008 20:15

Det är ju väldigt trevligt att inte ens kunna hälsa på varandra utanför arbetet tycker jag....Fy fan va förbannad jag va i morse.

Träffade en person på macken o han tittade på mig, inte ett hej ingenting.

Kiss my ass tänkte bara jag.

Åkte 5 sekunder efter honom vidare till jobbet. Men nå fan satte staketet för...Han kunde inte ha lämnat det öppet när han visste att jag kom..nää de vore ju dumt.

Rusade in i kojan, skitförbannad, smällde o for med grejorna så gubbarna undrade om det va PMS varning eller nåt men så var inte fallet.

Och alla andra retar sig oxå på just denna person. Så tråkigt!!


Men en positiv grej i det här skitvädret är iaf att herr Grip kom idag. Känns skoj. Då blir det nära för han när han ska släppa av mig på Arlanda på Onsdag oxå! :)


Imorgon ska Therese(hennes lägenhet jag hyr)visa lägenheten. Så jag har städat så gott jag kan o rensat upp lite här så man kan se lite av lägenheten iaf.

Skulle egentligen ha begett mig till Connys jobb idag o lämnat extranycklarna till Atosen men jag hade ingen lust att glida runt i den där jäkla bilen i detta väder.


Trevligt med snöstorm när man jobbar ute....Eller kanske inte direkt. Väderbiten torde man bli...känns....skumt...Brist på annat vettigt att skriva...Ska avsluta detta pladder nu...

Bara två jobbdagar till, sen är det ledigt!! Mys!!




Av Pernilla - 16 mars 2008 16:53

Alla skriver säkert i sina bloggar av olika anledningar och jag tänkte berätta varför jag skriver i min.


Dels för att uppdatera mina vänner i Örnsköldsvik och Umeå vad som händer i min vardag. Men mestadels för att skriva av mig.

Saker händer, jag skriver, bearbetning klar.

Så enkelt är det.


Jag är en ganska udda person enligt många, det är på både gott och ont.

Jag har en ganska stor trut som ibland sätter mig i konstiga situationer.

Jag säger oftast vad jag tycker och tänker om jag anser att personen/personerna i fråga har gjort något som antingen sårar eller irriterar mig.

Och jag är absolut ingen långsur person. Jag tänder till, skriver eller skriker sen är det klart.


De som inte vet det känner mig inte speciellt bra.

Jag känner mig mer som mig själv nu än vad jag känt på alldeles för länge.

När man är i ett förhållande med en person som har haft en extremt tuff uppväxt som har märkt personen för livet och den personen kanske inte fungerar som en hel människa fullt ut så är det tufft. Man kanske till och mer formas lite efter den personen.

Jag har känt att jag inte kan leva ut mina känslor fullt ut. Jag kände att jag kanske inte kunde gråta om jag var ledsen eller skratta när jag var glad.


Jag har den manliga delen av mig via mitt jobb och som det smärtar att säga det så är min feminina del alla känslor. Att skratta när jag är glad, gråta när jag är ledsen, skrika när jag är arg. Sån är jag. Och på mig syns det extremt tydligt hur jag mår. Jag bär mina känslor på utsidan.


Det var därför jag sade upp bekantskapen med många tjejer i högstadiet. All denna skitsnack bakom ryggen, tisslandet och tasslandet, alla förnekelser om rykten osv. Jag klarar inte av sånt, jag blir galen.

Jag kan inte låtsas som ingenting med en person som jag vet har snackat skit bakom ryggen på mig. Men konfrontationer med högstadietjejen är inte speciellt roligt. De förnekar allt, skyller på någon annan och sedan ska allt vara tipp topp.


Så därför är jag så enormt rädd om mina få men dock så underbara vänner jag har kvar. Elin, Anna, Malin. Ni är såå olik mig men vi passar ihop så himla bra iaf. Vårby IK brudarna bestod.


Och nya vänner, sådant är svårt. Det var lättare när man gick i skolan och kunde inleda ett samtal med någon om matteläxan eller liknande.

Men den biten blir bara svårare och svårare tycker jag.

Dels för att jag mest tycker om att umgås med killar, dels för att jag har svårt att lita på folk och dels för att de finns inte många tjejer som har samma intressen som en själv. Och killar på jobbet är det extremt svårt att bli kompis med.

Men Emma T och jag verkar ha en hel del gemensant och det är roligt.

Och snickartjejen på lärlingskursen verkar vara en rolig prick.


Jaa, vet inte riktigt hur jag ska summera detta.

Jag tror det är viktigt att ha bra folk runtomkring en. Folk man kan lita på, sådana som man vet inte snackar skit bakom ryggen på en utan kommer till en personligen och säger vad de tycker och tänker. Personer med ryggrad, det är personer som är värda att ha kvar i ens liv! 

Presentation

Omröstning

Musikstil?
 Rock
 Pop
 Rnb
 Punk

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards