Mitt liv i ett nötskal

Alla inlägg under maj 2007

Av Pernilla - 10 maj 2007 12:25

Idag är ingen bra dag för Pernilla Katarina Svensson.

Har feber och huvudet håller på att sprängas, ögonen rinner, snoret forsar och halsen är torr och tungan vit. Fryser som en galning, sedan svettas man. Nää fy sjutton. Låter som en gubbe på 90 år när jag pratar.

Bestämde mig igår kväll för att nää, det blir inget jobb idag, måste få bli frisk.


Hade ju känningar i kroppen av det här redan före första intervjuen, sedan köpte jag Berocca och tog det varje dag. Sedan när jag åkte dit en vecka senare för att skriva papper så kändes det lite bättre. Conny trodde att det bröt ut för att jag släppte på så mycket, jag slappnade av nu när jag fick jobb och allt, härliga gubbar, livet leker liksom. Håller med honom, det är nog så. Dålig tajmning.


Johan ringde idag, han har det stressigt eftersom platschefen oxå är sjuk, han blir borta hela veckan. Han skulle ge mig ett nummer som jag skulle ringa och ajukanmäla mig så det hamnar med på lönebeskedet så han skulle ringa senare om detta.


Sov 12 timmar i natt, men känner mig inte ett dugg utvilad. Ligger i soffan och har stirrblick på tv´n genom mina rinnande ögon, dricker mycket vatten och té, det är bra för då måste jag röra mig ibland till toan, annars somnar jag nog.


Nää, nu blir det kurerning hela helgen för jag SKA bara vara fit for fight på måndag!

Av Pernilla - 9 maj 2007 19:21

Kände mig inte så pigg igår när jag kom hem från jobbet, vaknade i morse och trodde jag hade dött eller nåt. Orkade knappt ta mig ur sängen, mitt huvud va så himla tungt, näsan igentäpt och halsen som Sahara.

Ålade mig sakta men säkert ur sängen och gjorde té, funderade på om jag verkligen skulle åka o jobba men jaaa, det vill jag ju så gärna..det är ju alltid värst på morgonen iaf så jag åkte....Ett stort misstag.

Va helt slut på innan jag ens kom till jobbet, skjutsar ju Conny till GurraBerra först...så det är 1 timmes bilkörning. Va så trött o sliten o snorig hela dagen, utan minsta ork alls. Gubbarna trodde en lastbil kört över mig eller nåt. Fan va vacker jag måste ha vare idag, haha!

Snoret hänger, alldeles röd under näsan av all snytning, mössan på, haha!


Pratade iaf med Johan(arbetsledaren)och frågade vem man skulle ringa om man blev sjuk osv. Så jag måste ringa Johan imorgon och meddela om jag ska komma eller ej, blir tyvärr ej för jag har feber.


Det här är så himla typiskt, att jag alltid blir sjuk på nya jobbet. Men gubbarna have been there done that too såå.


Himla tur att jag fick jobba o hålla värmen lite idag iaf. Trodde jag skulle frysa ihjäl idag. Va tvungen att ta på mig långkallingarna och mössan, ändå hade vi sol nästan hela dagen, men jag frös så hemskt mycket.

Av Pernilla - 8 maj 2007 19:26

Första dagen på Peab:

Kom till jobbet ungefär klockan 6, stapplade in i kojan och hälsade på Mats(platschefen), Johan(arbetsledaren), Mats, Stefan(anläggarna) och Fredrik(gräsmaskinisten). Satte oss ner och drack lite kaffe, de var ganska tysta och vågade knappt titta på mig, helst inte Fredrik. Sedan bytte jag om i kojan med gubbarna där, trodde de skulle tuppa av av ren pinsamhet, haha! Vi gick ut och jag stod bara o tittade på deras arbete hela dagen. Hade så jäkla ont i ryggen när jag kom hem så fy sjutton. Att stå en hel dag är inte roligt kan jag lova.


Andra dagen:

Grabbarna hade slappnat av lite mer idag, de var inte lika högröda i ansiktet när jag bytte om, haha. De skojade lite mer och vågade använda ord som Fan, satan, jävlar och skit. Man är ju lite tillbakadragen nu så här i börjar, både gubbarna och jag. Man testar ju varann och kolla vad man är för typ liksom. Men det är som det ska. Idag har jag fått hjälpta till en hel del. Skottat fram kablar efter maskin, skarvat elkablar, kollat hur man bilar ett hål i en brunn, hjälpt till att spärra av ena vägfilen osv. Det var så himla roligt att de tror på mig redan andra dagen att göra saker. Johan sa i början att han inte ville att jag skulle göra så mycket utan mest titta på men gubbarna tycker annorlunda, haha.

Maskin grävde bort ett lager med grus under en sträcka på ca 10 meter, 1 meter efter honom, bakom skopan gick jag och grävde fram kablarna själv, utan nån hjälp. :)


Det här jobbet är definitivt gjort för mig, passar mig som handen i handsken som många skriver i sina CV´n.

Man få vara ute hela dagarna och mysa på, när det är fint väder förståss, annars är det jaa, lite drygt, som regnet som kom första dagen. Härliga gubbar, man får skita ner sig och ta i och jobba med kroppen. Helt jävla underbart säger jag bara!

Av Pernilla - 6 maj 2007 12:28


Igår va inte lika booring som jag trodde det skulle vara.

Susann, Connys syster ringde o frågade om jag va sugen att dra på stan en sväng. jaa för faan tyckte jag, less på att sitta hemma.

Så vi träffades i stan, gick o fikade på Gallerian och tog en sväng på stan. Vi satt o surrade om hur fina vi skulle se ut i leggings så vi köpte ett par. Jag ville slå på med gula men det fanns då fan inte så det blev svarta. Till slut skulle jag ha allt i gult, men jag köpte synålar istället. HAHA!

Det var en riktigt trevlig dag i city. Conny hämtade mig när han liks skulle hem från jobbet, kom hem o slängde i oss varsin pizza.

Sedan satt vi o snaskade chips o dip på kvällen, såg Old School, den är exakt lika bra andra eller tredje gången man ser den.

Nu gruvar jag mig för morgondagen som bara den. Vad ska jag ha med mig? Tänk om byxorna de beställde är för små(hatar små byxor, vill att de ska vara pösiga)kommer jag att kunna trycka i mig lunch klockan 9 på morgonen? Ska jag ta med mig smörgåsar? Kommer jag att svälta ihjäl? haha! Jaa, det här är varför jag tycker det är jobbigt att vara fruntimmer, alla dessa frågor som maler i skallen på oss än fast vi inte vill.

Jag vet ju att allt kommer att ordna sig iaf, och efter att ha träffat platschefen o handläggaren så kommer jag nog att trivas oxå som bara den, varför inte vara tänka på det istället för att tänka på allt annat? Dessutom kommer jag att få PMS anfall på torsdag ungefär och då brukar jag ha enorma krämpor och inte kunna varken andas eller röra mig så jag undrar hur det kommer att gå. Jag borde verkligen ta mig till kvinnokliniken alltså. Men som allt annat så skjuter man upp det med, än fast det har med mitt eget välbefinnande att göra. Helt otroligt.

Jaa, jag VET att allt kommer att gå så himla bra i veckan här men ändå har jag såå himla ont i magen och springer på tjotta om vartannat...

Hoppas ni haft en skön helg iaf! :)

Av Pernilla - 5 maj 2007 09:59

Igår käkade jag lunch med Malin, annars va det en riktigt lugn dag...Köpte en top...Inte ett linne utan nån sorts bh fast utan bågar. Ser ut som typ en halterneckbikini, gul..jätteskön. En sån jag letat efter så länge..

Nu sitter jag mest bara o gäspar o hoppas på att dagen ska rinna förbi så fort som möjligt. Sitter hemma ensam, Conny jobbar åt brorsan han idag...o imorgon....Så tråkigt när han jobbar helger.

Jag vill hem till Övik o hälsa på alla. Saknar alla så himla mycket. Ska fan åka upp snart..Måste ta mig tid. Vill träffa mormor o morfar, de va länge sen. O Elin, va grymt länge sen...Mamma o syrran, än fast de inte va så länge sen.

När man sitter inne, hemma ensam en lördag förmiddag då vimlar tankarna åt alla håll o kanter.

Imorgon ska vi iaf åka till Solna o kolla vars jag ska jobba på Måndag, så jag hittar dit. Ska bli riktigt spännande. Fast jag hoppas att de inte käkar lunch klockan 9, utan att de äter vid 13 eller nåt istället. Men det är inte så troligt....Vilken normal människa kan sätta i sig lunch vid 9 tiden på morgonen egentligen? Inte jag iaf.

Jaja, nu ska jag väl lyssna klart på Linkin Parks nya låt sen ringa mamsen!

Av Pernilla - 2 maj 2007 20:02


Idag åkte jag till Solna kontoret för att träffa min nya platschef och min nya handläggare. Grymt härliga människor, jag kommer att trivas som bara den!

Jag ska börja på måndag. Kommer tyvärr att stiga upp grymt tidigt för att köra Conny till jobbet, sedan till Solna. Sen när jag slutar måste jag köra ända ut till Gustavsberg för att hämta Conny o sen åka hem...USCH!

Jaja, får bra betalt iaf! Och enormt härliga människor. Så det ska bli riktigt roligt! Ser fram emot veckan som kommer!



Det värsta med Conny är att han tycker om att se på hockey. Jag HATAR hockey. Såå grymt jävla tråkigt. Det första jag ska göra med min lön är att köpa en egen tv!!! Så jävla less på att anpassa mig efter hockeyhelvetet!!

Modo är roliga att titta på men hockey vm...bläää...uscha!!

Av Pernilla - 2 maj 2007 08:36

De här lediga dagarna har varit lunga o sköna.

Kevin sköter sitt, vi ser honom knappt tråkigt nog. Men det är ju roligt att han har hittat lite fler kompisar och är ute o har skoj. Conny fick ett samtal från Sanna i måndags om att Kevin hade krockat med en annan kille på cykel, samtidigt ringde Helen till mig och sa samma sak. Kevin skulle svänga och då körde en annan kille in i honom i sidan, de såg sig inte för alls. Så hela Kevin ser ut som ett sårigt sommarben hela han och sen hyffsat nya dyra cykeln är alldeles bäng.

Men på tisdagen kunde vi i alla fall gå, Kevin cyklade till Olligång hallen. Jag ville att Conny o Kevin skulle ha lite egen tid medan jag låg o solade i solariet. Det var en riktigt härlig dag.

I morse klev jag upp 04:45, tryckte i mig en macke, borstade tänderna, slet Conny ur sängen och åkte till Alby för att hämta en jobbarkompis till Conny sedan skjutsade jag dem till Gurraberra. Nu väntar jag på samtal från Peab om att jag ska komma in med mina betyg från gymnasiet som inte kommit än. Faan vad allt krånglar. Ringde förra onsdagen till Nolaskolan och bad de skicka betygen omgående men ingen skymt av dom än. När Katarina från Peab ringer ska jag ha betygen med mig...nervös.


Presentation

Omröstning

Musikstil?
 Rock
 Pop
 Rnb
 Punk

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards